Web Analytics
 

2. august 2019:
Morgenblæs for guldbrudepar

Vores "forkvinde", Lise Brøgger og hende gemal Christian (formand for Tirstrup-Hyllested Jagtforening) fejrede guldbryllup, og selvfølgelig mødte vi op kl. 07.00 for "Blæse dem et stykke". Vi bklæste "samling", "Jægerkoret fra Elverhøj", "Bryllupsmarchen, "Højt skal de leve", "Så gi'r de nok en lille en" og "De skal leve".
Der var også mange andre mødt op til morgensangen, der blev akkompagneret på trompet af vores "lærer", Christoffer Steffansen (organist ved Ebeltoft Kirke. Christoffer har i sin værnepligtstid blæst kornethorn i Søværnets Tamburkorps). Efter sang og hornmusik blev vi alle budt på et overdådigt morgenbord i Christian og Lises hyggelige jagtstue, der er indrettet i en af de gamle staldlænger på gården. En dejlig morgenstund, der var tilsmilet af dejligt solskinsvejr og vindstille.

Se flere billeder fra morgenstunden her.

07. juli 2018:

"Jagt Forbi"

Vi var bedt om at blæse det sidste "Jagt Forbi" for en passioneret nimrod, der blev bisat fra Bregnet Kirke. det var et ualmindeligt smukt scenarie. Smukt sommervejr, sol og vin d, der fik dannebrog til at stå smukt mod den blå himmel, og tonerne lød godt under den høje trækrone. Lis, Aksel og jeg løste denne opgave.

26. juni 2018:
Se Danmarks Jægerforbunds jagthorns-nyhedsbrev juni 2018 
her.

26. maj 2018:
"Blæs på heden i heden"
Samtidig med at vi var til orlas 80-års fødselsdag (se højre spalte) afvikledes Jægerforbundets formundsmesterskaber i jagthorn på Hjerl Hede. - Læs reportage derfra
her, - og resultater og billeder fra dagen samme sted.

15. april 2018:
"Live-optræden" i radioudsendelse fra Kalø Jagtslot

Gruppen medvirkede i en "live-radioudsendelse" i Syddjurs Lokalradio, hvor temaet var "Naturens vilkår i kulturlandskabet". - Jeg selv deltog ikke, da det var på min fødselsdag, hvor vi havde hele familien fra Sdr. Homå på besøg. - Læs mere om arrangementet, der afholdtes på Kalø Jagtslot, - her.

15. marts 2018:
Se filmklip fra vor medvirken ved "Syddjurs Award 2018" 2018 -
her.

28. oktober 2017:
Vildmarksaften på Ebeltoft Park Hotel
Igen i år var vi bedt om at "blæse gæsterne til bords" og introducere det vildt, de skulle smage, med signalerne for de pgl. vildtarter. - Som altid en hyggelig afte, og med et meget interesseret publikum.

24. september 2017:

Se Danmarks Jægerforbunds jagthorns-nyhedsbrev, septem- ber 2017, her.

".... Et værn mod jagtens forfladigelse ..." - sagt om jagthornsblæsning af formanden for Jægerforbundets jagtudvalg, Stig Egede Hansen - ved Jægerforbundets forbunds- mesterskaber 2017. - Læs mere her.

Se og hør indslag fra Jæger- forbundets forbundsmesterska- ber den 20. maj 2017 i Rewentlovparken ved Pederstrup Gods, - her.

08. september 2017:
25-års jubilæum

Den 8. september i år kunne vi fejre gruppens 25-års jubilæum. - læs pressemeddelelse herom her.

Samme dag markerede Sparekassen Kronjylland sit 25-års jubilæum i Ebeltoft ved en "fredagscafé og vinsmagning" ved "Hos Walter" på Havnen. Da det netop faldt på vor egen 25-års dag besluttede vi at møde op og - som kunder i Sparekassen - at blæse "Fødselsdagsfanfaren" - efterfulgt af "Helan gå", der jo også måtte siges at være aktuel. - Vort lille indslag vakte begejstring, og netop det, at vi på den måde var med yderligere at markere dagen, gjorde, at "Hos Walter" benyttede lejligheden til at introdu-cere Årets Jagtvin.
I anledning af sit 25-års jubilæum vil Sparekassen Kronjylland donere 5 donationer á 5.000,- kr. til foreninger eller lignende i Ebeltoftområdet. - Vi har selvfølgelig "lagt billet ind" herpå
.

07. november 2015:
Sidste vildtaften i år på Ebeltoft Parkhotel.

Se flere fotos fra den sidste (også de tidligere) vildtaften på Ebeltoft Park Hotel her.

31. oktober 2015:
Anden vildtaften på Ebeltoft Parkhotel.

Se flere fotos fra årets vildtaftener på Parkhotellet her.

21. oktober 2015:
Øveaften med instruktør

Traditionen tro skal vi også i år underholde ved Ebeltoft Par Hotels populære vildtaftener (24. og 31. oktober samt 7. november). - I den anledning havde vi hidkaldt vores instruktør, Thomas Elbroth, til at hjælpe os med at "pudse de numre af", som vi skal optræde med ved disse arrangementer.

01. oktober 2015:

De fleste af os var naturligvis i aktion som "rigtige jagthornsblæsere" ved de premierejagter, vi hver især deltog i på forskellige revirer. - Her er det Flemming, Orla og mig, der blæser "Jagt Begynd" ved parolen på Elsegaarde Jagtforenings premierejagt på foreningsreviret på "Munkhuse/ Georgsminde".

 

27. maj 2020:
Så starter øveaftenerne igen

Efter den langvarige Corona-nedlukning er samfundet så småt ved åbne sig lidt op. Det bevirker, at vi også starter vores ugentlige øveaftener hver onsdag kl. 19.00. Første gang i aften, den 27. maj.

26. april 2019:

350 jagthornsblæsere skal dyste i Forbundsmesterskabet
Minsandten om ikke Jægerforbundet har anvendt et foto af mig (fra arrangementet "jagtinspiration" 2018) som blikfangh for denne artikel.
Læs artiklen
her.

22. september 2018:
"Jagtinspiration" ved Jagtens Hus kalø

Vi medvirkede ved arrangementet "Jagtinspiration" ved jagtens Hus. Desværre stod der "en stiv pelikan" ind fra Kalø Vig med det resultat, at vores 2 telte knækkede totalt sammen.
Læs mere
her.

10. juni 2018:
Vi blæste "Den Store Børnefestival" i gang

Vi var bedt om at blæse "Den Store Børnefestival" på Festpladsen i9 Ebeltoft i gang. Den opgave løste Lise Brøgger og jeg.
Efter samlingssignalet bød arrangørerne velkommen, og derefter blæste vi "Sommerbukken" (relevant for årstiden) og "Jagt begynd" samt - på opfordring - "Frokostsignalet, hvilket jo også var relevant, da der var mulighed for mange smagsprøver og andet godt for ganen. "Undervejs" fortalte jeg om signalerne og knyttede det sammen med det, der skulle ske på pladsen i dagens løb.
Med på Festivallen var bl.a. Jægerforbundets skoletilbud "Bliv NaturligVIS". Her viste Ingelise og Poul Quist Rasmussen fra Tirstrup-Hyllested Jagtforening, hvordan man forlægger et rådyr (nyskudt sommerbuk, som jeg selvfølgelig henviste til i forbindelse med signalet "Sommerbukken") og bagefter uddelte smagsprøver på grillet dyrekød. Et rigtig godt indslag.

26. maj 2018:
Vi "blæste Orla et stykke"

Orla fyldte 80 år, og havde i den anledning inviteret os til brunch på Fuglsøcentret sammen med en hel masse andre gæster. Og selvfølgelig "blæsteb vi ham et stykke", - nemlig: "Samling", "Sommerbukken", "Jeg gik mig ud om kvælden" (begge relevante i forhold til årstiden), "Fødselsdagsfanfaren" og "Helan gå".
Det var vist meget populært, folk klappede i hvert fald meget, - men det kan jo også vætre, at det fordi vi stoppede ?
Vi siger tak til orla for en hyggelig formiddag og et overdådigt traktement.

18. september 2017:
Jubilæum fejret med besøg på "Det Grønne Museum", Gl. Estrup

Vi fejrede gruppens 25-års jubilæum med et besøg på "Det Grønne Museunm", Gl. Estrup (sammenlæg- ningen af Jagt- & Skovbrugsmuséet, Hørsholm, og Dansk Landbrugsmuseum, Gl. Estrup. Vi startede med at spise lækkert smørrebrød i "Folkestuen" ved siden af Herregårdskøkkenet, hvorefter vi beså de interessante udstillinger. Der mangler ganske vist meget i at udstillingen fra Jagt- & Skovbrugsmuséet er færdigetableret (der skal bl.a. opføres 3.500 m2 nybygning, der er planlagt til at stå færdig medio 2018).
Vi sluttede den hyggelige dag af med kaffe og kage, bagt efter gammel opskrift (bradepande-æblekage med mandelsåplitter og kanel), - ligeledes i "Folkestuen".

Se flere fotos fra den hyggelige dag og det interessante besøg her og her.
Se mere om "Det Grønne Museum" her.

August 2017:
Ny hjemmeside for jagthornsblæserne
Efter endnu en længere pause begyndte jeg igen i foråret i år at være med. Og nyder det. Blandt andet fik jeg til opgave at lave en ny hjemmeside for gruppen. den hidtidige var gammeldags og programmet ophørte at eksistere. Det har taget noget tid, men har været spændende. Selvom der stadig kan "pusles" med den, er den dog i sin helhed færdig og kan nu ses på dette link: www.ebeltoftjagthorn.dk

Oktober 2015:

Jeg har ikke deltaget aktivt i jagthornsgruppens arrangementer det sidste års tid (helbredsmæssige årsager), men er nu så småt begyndt igen, hvilket jeg er rigtig glad for.
Herunder kan ses lidt om de arrangementer, vi har haft, siden jeg er begyndt igen.

07. maj 2017:
Skovens Dag

Også i år medvirkede vi - naturligvis - ved Skovens Dag, der igen i år blev afholdt ved ørnbjerg Mølle. - Efter at have holdt pause fra hornblæsningen i et års tid, var det dejligt at være med igen

Oktober 2015:
Jeg har ikke deltaget aktivt i jagthornsgruppens aktiviteter det sidste års tid (helbredsmæssige årsager), men er nu så småt begyndt igen, hviilket jeg er rigtig glad for.
Herunder kan ses lidt om de arrangementer, vi har haft, siden jeg begyndte igen

24. oktober 2015:
Første vildtaften 2015 på Ebeltoft Park Hotel

Den første vildtaften på Ebneltoft Park Hotel. Gæsterne var sdamlet til velkomstdrink i "Kaptajnens Kahyt", hvor vi blæste "Samling" og "Helan Gå". da gæsterne var kommet til bords, blæste vi "Begrüssung", "Elsegaarde Jagtforenings Jubilæumsfanfare", "Fasanen", "Rådyret", "Gåhjorten", "Jægerkoret fra Elverhøj", "Amazing Horns" og "Frokostsignalet". - Restauranten var fyldt med glade og forventningsfulde mennesker, og vi modtog stor applaus efter hvert nummer.
Se flere fotos fra og læs mere om vildtaftenen på hornblæsernes hjemmeside
her.

13. oktober 2015:
"Jagtarrangement" på OK-center Egå.

På plehjemmet "OK-Center Egå" havde man besluttet, at man ville holde et "jagtarran- gement", da nogle af centrets beboere var tidligere jægere og talte en del om jagt. Man spurgte, om vi ville hjælpe (Flemmings datter er ansat på centret) med dels at underholde på hornene, dels fremvise nogle trofæer og fortælle om jagt.Vi lavede en udstilling med de medbragte trofæer (jeg havde min udstoppede husmår og et grævlingeskind med) og startede med at blæse nogle vildtsignaler og nogle mere musikprægede numre. Derefter gik vi rundt ved bordene med trofæerne og fortalte om dem og svarede på spørgsmål. Derefter underholdt vi igen på hornene, - og imens havde centretys pedel tilberedt kaniner på grillen. Dem parterede vi, hvorefter beboerne fik smagsprøver herpå, ledsaget af Fernet Branca. - Det var en utroligt positiv oplevelse, beboerne var meget interesserede og stillede mange spørgsmål.
Læs mre om arrangementet og se flere fotos derfra på blæsernes hjemmeside
her.

Jørgen Brøgger. Stenhøjevej 14, Femmøller, 8400 Ebeltoft. Tlf. 86 36 25 38. e-mail: jb@joergen-broegger.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net